Chili sin carne

4.45.lätt

Ingredienser:
  • 300 g Vegetarisk färs
  • 400 g Krossade tomater
  • 380 g Kidneybönor
  • 210 g Vita bönor (stora)
  • 340 g Majs
  • 3 msk Tomatpuré
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Oregano (torkad)
  • 1 tsk Timjan (torkad)
  • 0,5 tsk Vitpeppar
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Soja
  • 1 st Röd chili
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 msk Olivolja
  • ca 1 tsk BBQ Marinad Smoky Honey eller 2-5 droppar  Liquid smoke
  • Salt och peppar
  • ev Cayennepeppar
Gör så här:
  1. Hacka gul lök, chili och vitlöken.
  2. Stek allt med olja i en stor gryta tills det tagit färg, tillsätt tomatpuré och kryddorna. Rör runt och låt dra med i ca 1 minut.
  3. Tillsätt den vegetariska färsen och låt den brynas med någon minut. Ha i tomatkrosset, sojan och marinaden. Täck med lock och låt koka i minst 30 minuter, gärna längre. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Ju längre smakerna får koka ihop desto bättre.
  4. Smaka av med salt, vitpeppar, peppar, cayennepeppar och ev mer marinad. Blanda ner bönorna samt majsen. Låt koka i 5 minuter till.
Tips:

Serveras med ris eller bröd.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.