Antal portioner: 2 st
Tid: ca 160 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 50 g Smör (rumstempererat)
- 8 dl Dinkelmjöl
- 1 msk Salt
- 1 påse Torrjäst
- 5 dl Vatten
- 1 dl Hasselnötter
- 1 dl Naturella Cashewnötter
- 5 dl Durumvetemjöl eller Vetemjöl
- 1 dl Torkad katrinplommon
- 1 dl Russin
- 1 dl Torkad aprikos
Gör så här:
- Blanda mjölsorterna (Spara 1 dl durumvetemjöl/vetemjöl).
- Tillsätt jäst, salt och smör och blanda. Tillsätt sedan vatten och knåda till en deg.
- Hacka nötter och frukten och knåda in i degen. Låt sedan jäsa under duk i 30 minuter.
- Knåda degen i ca 3-5 minuter och låt jäsa i 30 minuter till under duk.
- Knåda och dela degen i 2 delar. Forma till 2 limpor på en bakplåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.
- Grädda limporna i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter.
- När limporna är klara låt dem svalna under duk.
Tips:
Degen räcker till 2 st limpor bröd.