Överlägg

Bröd med nötter & frukt

Antal portioner: 2 st
Tid: ca 160 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 50 g Smör (rumstempererat)
  • 8 dl Dinkelmjöl
  • 1 msk Salt
  • 1 påse Torrjäst
  • 5 dl Vatten
  • 1 dl Hasselnötter
  • 1 dl Naturella Cashewnötter
  • 5 dl Durumvetemjöl eller Vetemjöl
  • 1 dl Torkad katrinplommon
  • 1 dl Russin
  • 1 dl Torkad aprikos
Gör så här:
  1. Blanda mjölsorterna (Spara 1 dl durumvetemjöl/vetemjöl).
  2. Tillsätt jäst, salt och smör och blanda. Tillsätt sedan vatten och knåda till en deg.
  3. Hacka nötter och frukten och knåda in i degen. Låt sedan jäsa under duk i 30 minuter.
  4. Knåda degen i ca 3-5 minuter och låt jäsa i 30 minuter till under duk.
  5. Knåda och dela degen i 2 delar. Forma till 2 limpor på en bakplåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.
  6. Grädda limporna i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter.
  7. När limporna är klara låt dem svalna under duk.
Tips:

Degen räcker till 2 st limpor bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.