Överlägg

Broccoligratäng

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 25 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 750 g Broccoli (Fryst)
  • 2 msk Smör
  • 3 msk Vetemjöl
  • 2 dl Vatten från kokningen av broccolin
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Ost, gärna lagrad (Riven)
  • 1 Ägg
  • 0,5 dl Vispgrädde
  • Salt & Peppar
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 krm Cayennepeppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt 0,5 tsk salt.
  3. Koka broccolin i ca 5 minuter.
  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör ut det. Tillsätt mjölken och rör ut den lite i taget medan det tjocknar.
  5. Ta undan 2 dl av kokvattnet från broccolin och tillsätt till ostsåsen. Låt stå och koka några minuter på medelvärme och rör då och då.
  6. Häll av broccolin i ett durkslag och lägg i en gratängform.
  7. Rör ner den osten i såsen och krydda med salt, peppar, vitpeppar och Cayennepeppar.
  8. Blanda grädde och ägg i ett glas och rör i det i såsen.
  9. Slå ostsåsen över broccolin i gratängformen.
  10. Gratinera broccoligratängen i övre delen av ugnen tills broccoligratängen fått fin färg ca 5-10 minuter.
Tips:

Serveras med valfritt tillbehör så som fisk eller vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.