Överlägg

Bönburgare

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 150 g Champinjoner
  • 3 st Salladslökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 burk à 400 g Kidneybönor
  • 1 burk à 400 g Svartabönor
  • 1 st Ägg
  • 2 msk Jalapeno
  • 0,5 st Gul lök
  • 1 dl Ströbröd
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 1 tsk Koriander (torkad)
  • 1 tsk Persilja (torkad)
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • Salt & Peppar
  • ev Grillolja med vitlökssmak
Gör så här:
  1. Hacka champinjoner, gul lök, salladslök och vitlök. Stek allt utom den gula löken på medelvärme tills champinjonerna fått färg. Krydda med chilipulver, cayennepeppar, salt och peppar.
  2. Mixa stekblandningen med gul lök, bönorna, ägg, jalapeno i en mixer.
  3. Blanda i persilja, koriander och ströbröd, knåda till en jämn smet.
  4. Gör biffar av smeten, pensla ev med grillolja.
  5. Stek dem på medelvärme tills de fått en fin färg och även håller ihop i mitten ca 3-5 minuter på varje sida.
Tips:

Servera som hamburgare med valfritt tillbehör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.