Asiatisk lax med svart ris och wasabimajonnäs

Ingredienser:

Lax:

  • 500 g Färst laxfilé
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Salt
  • 2 tsk Miso
  • 3 msk Sesamolja
  • 2 tsk Tamarisoja
  • 2 tsk Kokosolja

Wasabimajonnäs:

  • 2 dl Majonnäs
  • 2 msk Wasabipasta

Marinerade champinjoner:

  • 200 g Champinjoner
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 1/4 dl Persilja
  • 1 dl Olivolja
  • 1/4 tsk Salt

Tillbehör:

  • 4 portioner Svart ris
  • 4 tsk Furikake fröblandning från Renée Voltaire
  • 0,5 dl Algsallad
  • 4 msk Gari (Picklad ingefära)
  • 4 msk Syrad morot
  • 2 dl Sojabönor
  • Groddar
Gör så här:

Marinerade champinjoner:

  1. Skär champinjonerna i kvartar och lägg i en bunke.
  2. Skala och pressa vitlöken. Hacka persilja.
  3. Blanda i persilja, vitlök, olja och salt i bunken.
  4. Fyll en burk, gärna av glas, och ställ i kylen.

Lax:

  1. Blanda salt och socker.
  2. Ta bort skinnet på laxen och strö över blandningen över laxen. Se till att hela laxen är täckt med salt & sockerblandningen.
  3. Låt ligga i 1 timme.
  4. Dela upp laxen i 4 filèer och lägg dem 2 & 2 i  vakuumpåsar.
  5. Tillsätt miso, sesamolja, kokosolja & tamarisoja. (Hälften i varje påse)
  6. Tillaga laxen i sous vide 45 min på 43 grader.

Wasabimajonnäs:

  1. Blanda Majonnäsen och wasabipastan i en skål. Låt stå i kylen.

Tillbehör:

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Lägg upp riset i botten. Lägg sedan algerna på riset och laxen på algerna. Strö på fröblandningen över laxen och häll upp såsen i en liten skål. Lägg sedan upp ingefäran, syrad morot, sojabönor och svampen i små högar. Toppa med groddar.
Tips:

Marinera gärna champinjonerna dagen innan, svampen håller ca 1 vecka.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.